23 september 2021 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Osteopaat Den Haag behandelt patiënten met langdurige coronaklachten

Geplaatst op: 19 juli 2021

(Adv.) Een grote groep patiënten die corona heeft gehad, kampt na maanden nog met klachten. Het gaat om oudere patiënten die op de IC hebben gelegen, maar ook jongeren die voorheen fit en gezond waren, maar toch slecht opknappen. Patiënten klagen over extreme vermoeidheid, pijn in de longen en weinig spierkracht. Sommige mensen zitten na maanden nog ziek thuis. Vrienden of werkgevers worden ongeduldig, iets wat de stress alleen maar erger maakt.

Naar de osteopaat

Veel mensen met langdurige coronaklachten kloppen aan bij huisarts en fysiotherapeut. “Heel terecht”, zegt osteopaat Sebastiaan de Ridder, die zijn praktijk heeft in Den Haag en veel patiënten behandelt die na corona slecht herstellen. “Maar een osteopaat kijkt verder dan de lokale klachten en behandelt het hele lichaam.” De Ridder legt uit dat veel coronapatiënten kampen met klachten aan de longen en het middenrif. Ook zijn de spieren in de nek en schouders vaak verkrampt, omdat die extra worden aangespannen bij het ademhalen. Een osteopaat maakt die blokkades los, waarna de patiënt weer dieper kan ademhalen. Dit helpt ook tegen hoofdpijn en eventuele duizeligheid. De Ridder: “Het lichaam gaat dan zelf aan de slag met herstellen.”

Aanvulling met reguliere geneeskunde
Osteopathie is een zogenaamde complementaire geneeskunde, aanvullend dus. De Ridder: “Wij zullen een patiënt nooit adviseren om te stoppen met medicatie die door een specialist is voorgeschreven. We werken werken juist graag samen met psychologen, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen en andere behandelaars. Voor de aanpak van langdurige COVID-19-klachten is een multidisciplinaire behandeling het meest effectief, zo is onze ervaring.”

Meer weten over osteopathie en chronische coronaklachten? Kijk op www.osteopathiederidder.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice