11 augustus 2022 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

De Buuzekaemp neemt kijkje bij rietdekker Richard

Geplaatst op: 8 november 2021

De afgelopen weken hebben de kinderen van basisschool De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot veel over verschillende beroepen gehoord. Dit in het kader van het thema ‘Leren voor later’.

Al veel ouders hebben verteld over hun beroep. Maandag mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 kijken bij een echte rietdekker. Richard van rietdekkersbedrijf Jordens vertelde over zijn ambacht. Hij liet allerlei dingen zien en vertelde erover. Ook zagen ze hem echt aan het werk op het dak. Het is duidelijk werk wat nog steeds hoofdzakelijk met de handen gedaan wordt. De kinderen (en juffen en meester) waren erg onder de indruk. Uiteindelijk waren er zelfs een aantal kinderen die later ook rietdekker willen worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice