25 juli 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

SamSam sluit noodgedwongen de deuren

Geplaatst op: 23 september 2022

Het is een hard gelag voor Leontien Voorsluijs die een aantal jaren geleden vol enthousiasme ‘haar’ SamSam begon. Wat begon met een kleinere winkel met tweedehandskleding, breidde al snel uit tot een ruime zaak met eveneens duurzame producten en verantwoord speelgoed. SamSam zat in de groei en met haar nieuwe ‘duurSAMe’ formule trok Leontien ook klanten buíten Zwartsluis. Helaas komt aan deze periode een eind: SamSam moet sluiten.

Reden voor de sluiting is het feit dat de huidige eigenaar het pand wil verkopen. Een nieuwe eigenaar brengt veel onzekerheid met zich mee, want deze is niet verplicht het pand te verhuren en ook het huurbedrag staat dan ter discussie. Om een eventuele sluiting van SamSam te voorkomen startte Leontien een crowdfunding waarin mensen konden participeren in de aankoop van het pand. Leontien: “Met behulp van de participaties én onze eigen financiering hoopten we uiteindelijk het pand zelf te kunnen kopen. Toen duidelijk werd dat we dit niet rond konden krijgen, besloten we een plan B te bedenken. De bovenverdieping van het pand zou gekocht worden door een andere partij, wij zouden de onderverdieping kopen.”

Helaas kreeg Leontien deze week te horen dat de koper van de bovenverdieping zijn financiering niet rondkrijgt. Dat betekent dus het einde van SamSam in huidige vorm. Voor Leontien en veel vaste klanten is het een flinke domper. “Mensen komen hier graag, zijn inmiddels gewend aan de aanwezigheid van SamSam in het dorp. Ze vinden het ontzettend jammer. Ik heb sinds de bekendmaking al heel wat meelevende en ontroerende berichtjes gekregen.”

Voor nu is Leontien rationeel: “De winkel moet zo snel mogelijk leeg. Dat betekent dat alles per direct met 50% korting de deur uit gaat. Alleen Happy Soaps en Werfzeep doen niet mee met de leegverkoop; die wil ik in de toekomst via mijn webshop verkopen.”

Dat heeft straks Leontiens belangrijkste focus; haar eigen webshop waar klanten terecht kunnen voor lekkere zeepjes en eventuele andere duurzame
producten. Leontien: “We gaan kijken hoe alles loopt. Ik wil in elk geval iedereen enorm bedanken die meegedaan heeft aan de crowdfunding; zij krijgen hun inleg op zeer korte termijn teruggestort.” De inbrengers van kleding mogen zo snel mogelijk contact met Leontien opnemen, zodat het financiële gedeelte kan worden afgerond. Ook geldt de uitnodiging om vooral in de winkel langs te komen. “Met ieders hulp heb ik SamSam straks zo snel mogelijk leegverkocht!”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice