16 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

‘Vogelaar-dominee’ geeft lezing over trekvogels

Geplaatst op: 31 oktober 2022

Jaap Oosterhuis spreekt veel als predikant van de Hasselter Ontmoetingskerk. Maar vrijdag, 4 november, spreekt hij in de Veldschuur niet als dominee, maar als vogelaar. Dan houdt de 49-jarige dominee een lezing over vogeltrek,  een jaarlijks terugkerend fenomeen in voorjaar en najaar.

In de covidperiode is hij over zijn hobby, de natuur en het vogelen, gaan schrijven. In 2021 publiceerde hij zijn boek: ‘Vogels met een verhaal’. Dit jaar bracht hij het ‘Dagboek voor natuurliefhebbers. Hoe de natuur op haar eigen manier het verhaal van God vertelt’ uit.

Enorme aantallen vogels passeren elk jaar weer ons land op weg naar hun overwinterings- en broedgebieden. Onderzoek heeft al veel aan het licht gebracht over vogeltrek, maar er zijn nog veel geheimen. Jaap Oosterhuis kijkt al zijn hele leven naar vogels en wil ons meer vertellen over het hoe en waarom van migratie. Hij gaat in op vragen als: waarom trekt de ene soort wel en de andere niet? Hoe vinden trekvogels de weg? Wat zijn goede plekken om naar trekvogels te kijken?

Oosterhuis is geboren in Zuidhorn en studeerde landschapsecologie in Wageningen. Daarna deed hij de studie theologie.  Als predikant is hij sinds vijf jaar verbonden aan de Ontmoetingskerk te Hasselt.

De avond bijwonen kan alleen via opgave. Zie agenda www.veldschuur.net. De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). Met een bijdrage worden educatieve activiteiten van de Veldschuur ondersteund. Na afloop is er ruimte voor gezellig napraten onder het genot van een drankje.    

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice