22 juni 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Groene Zaai Karavaan naar Zwartsluis

Geplaatst op: 20 april 2023

Tijdens de Nationale Zaaidag op 22 april komt de Groene Zaai Karavaan naar Zwartsluis. Om 15.30 uur wordt het veld aan de Beatrixstraat bezaaid. Wethouder Jan van der Poel strooit het eerste zakje uit. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor bestuivende insecten. Volgens Van der Poel is dat hard nodig. “Het gaat niet goed met de insecten. Daarom helpen wij ze met dit Zaai Festijn een handje door inheemse bloemen te zaaien.”

De Groene Zaai Karavaan reist zaterdag 22 april door drie gemeenten om tijdens de Nationale Zaaidag aandacht te vragen voor bestuivende insecten. De karavaan begint in de ochtend in Kampen en gaat daarna via Steenwijk om 15.00 uur naar Zwartsluis.

Op het veld aan de Beatrixstraat in Zwartsluis start om 15.30 uur het gezamenlijk Zaai Festijn. Het inzaaien gebeurt met hulp van The Pollinators. Het Zaai Festijn wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel en hapjes.

Tijdens de Nationale Zaaidag zaait heel Nederland met tienduizenden mensen tegelijk in tuinen en op balkons. Zo creëren zij samen duizenden vierkante meters met heerlijke bloemen voor bestuivers. Wethouder Van der Poel roept iedereen op om te komen helpen in Zwartsluis. Van der Poel: “Deelnemers krijgen een zakje inheems bloemzaad mee om thuis in te zaaien. Zo help je ook de insecten in je eigen achtertuin.”

Meer informatie over de Groene Zaai Karavaan en het Zaai Festijn staat op deze site.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice