22 juni 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Vitters wint prestigieuze prijs met zeiljacht Alea

Geplaatst op: 22 mei 2023

Vitters Shipyard heeft afgelopen weekend de World Superyacht Awards, ook wel de Oscars van de superjachtbouw, gewonnen. Vitters Shipyard heeft de prijs ‘beste zeiljacht van het jaar’ gewonnen, met het vorig jaar zomer opgeleverde jacht Alea.

Alea is een 56 meter modern zeiljacht getekend door jachtarchitect Mani Frers. Het jacht biedt plaats aan tien gasten en acht bemanningsleden.
De bouw van Alea startte in het voorjaar van 2020 en ondanks de pandemie heeft Vitters het jacht op tijd en geheel volgens afspraak, in juli 2022 opgeleverd. Alea is een jacht geheel naar het DNA van de werf, een jacht waar Vitters Shipyard zeer trots op is.

Op de jachtwerf in Zwartsluis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een 59 meter lange twee master, welke komende zomer de werf zal verlaten. De aluminium werkzaamheden voor een 44 meter zeiljacht zijn bijna klaar zodat de afbouw kan beginnen. De levering van dit jacht staat gepland voor volgend jaar zomer. En tot slot komt er in september een 69 meter lang casco binnen dat de komende twee jaar in Zwartsluis afgebouwd zal gaan worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice