22 juni 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Kranerweerd heeft veilig en uitneembaar fietspad

Geplaatst op: 7 juli 2023

De Vries en Sikkema van de Ondernemerskring ontvangen symbolisch het fietspad-bord van wethouder Slingerland.

Met de afronding van de werkzaamheden aan de Kranerweerd is de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het industrieterrein aanzienlijk verbeterd. De weg en het fietspad zijn opgeleverd en gaan open voor verkeer. “De afgelopen maanden is hard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Op beide plekken hebben we nu veilige en aantrekkelijke fietsroutes”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

In Zwartsluis reikte Maarten Slingerland aansluitend een verkeersbord voor het nieuwe fietspad uit aan Harm Sikkema en Robert-Jan de Vries van de Ondernemerskring Zwartsluis. “De ondernemerskring had al langer de wens om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het bedrijventerrein de Kranerweerd te verbeteren. Dat hebben we gedaan door nieuwe fietsstroken aan te brengen op het wegdek. Een betonnen band zorgt voor een veilige scheiding van het fietsverkeer met het overige verkeer”, legt Slingerland uit.

In de bocht van de Grote Kranerweerd met het Oude Diep zijn ter hoogte van de Stouweweg remmende maatregelen genomen om de snelheid uit het verkeer te halen. Op een later moment wordt de 30 km/u-zone hier uitgebreid. Daarnaast is extra verlichting geplaatst en heeft de rijbaan nieuw asfalt gekregen.

De Grote Kranerweerd heeft een ritspad gekregen. Dit is een uitneembaar deel van het fietspad. Dat maakt het mogelijk om een deel van het fietspad tijdelijk te verplaatsen als er werkzaamheden aan de kabels en leidingen onder het fietspad uitgevoerd moeten worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice