21 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Koningsloop Hasselt dit jaar met Heroes-run

Geplaatst op: 18 maart 2024

Foto: Gerrit Slurink

Op Koningsdag houdt Trainingsgroep het Zwartewater traditiegetrouw de Koningsloop Hasselt. Nieuw dit jaar is de Heroes-run, een run voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer runs voor alle leeftijden door het centrum van Hasselt en de omgeving.

In samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt en meerdere sponsoren, klinkt op Koningsdag om 10.30 uur het startschot voor de eerste loop: de Heroes-run, gevolgd door de Bambino-run voor kinderen tot en met 5 jaar. Daarna volgt de start van de runs voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, gevolgd door de 5 en 10 kilometer.

De Koningsloop is er voor sportievelingen van alle leeftijden. Hardlopers kunnen deelnemen aan de volgende runs:

10.30 uur Westerman Heroes-run (600 meter)
10.40 uur SKZ Bambino-run t/m 5 jaar (300 meter)
11.00 uur Pruim Automatisering Kids-run 10 t/m 12 jaar (1 km)
11.10 uur Admiraal Kids-run 6 t/m 9 jaar (1 km)
11.50 uur Slomp en de Graaf-run (5 km)
11.50 uur Stoeten Geluid-run (10 km)

Parcours

Het parcours van de Heroes-run en de Kids runs gaat door de oude binnenstad van Hasselt. De route van de 5 en 10 kilometer is een KNAU-gecertificeerd parcours en start in het centrum. Onderweg kunnen lopers genieten van de molen, de kalkovens en de Stenendijkt. De finish van de 5 en 10 kilometer is op het Burgemeester van Royerplein.

Prijzen

Voor alle deelnemers is er bij de finish een aandenken aan de Koningsloop. De winnaars van de Kids runs ontvangen een mooie Koningslooptroffee. Voor de nummers 1, 2 en 3 van de 5 en 10 kilometer is er prijzengeld. Daarnaast is er een geldbedrag voor lopers van het parcoursrecord.

Inschrijven

Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de Koningsloop tot en met woensdag 26 april 2024 18.00 uur via www.koningsloophasselt.nl. Er is geen na-inschrijving mogelijk. Informatie over het parcours, parkeren, faciliteiten en inschrijven is te vinden op www.koningsloophasselt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice