25 juli 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Noodbrug in Belt-Schutsloot vrijdagmiddag klaar voor gebruik

Geplaatst op: 11 april 2024

Deze oude brug bleek verrot.

De noodbrug die in Belt-Schutsloot is aangelegd – als tijdelijke vervanging van de huidige brug – is vrijdagmiddag 12 april klaar voor gebruik. De werkzaamheden zijn versneld uitgevoerd om de afsluiting voor inwoners en ondernemers van Belt-Schutsloot zo kort mogelijk te houden. De noodbrug is een volwaardige verkeersbrug. Dat betekent dat alle verkeer er gebruik van kan maken. Het is de bedoeling om de huidige brug volledig te vervangen. Ook die werkzaamheden wil de gemeente versneld uitvoeren.

De huidige brug werd op 20 maart uit voorzorg afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer omdat uit een nadere inspectie was gebleken dat de brug niet meer aan de norm voldoet. Voetgangers, fietsers, scooters en motoren konden nog wel van de brug gebruik blijven maken. Het overige verkeer werd de afgelopen 2,5 week omgeleid. Dat is met de aangelegde noodbrug nu verleden tijd. Om de noodbrug te bereiken hoeft het verkeer niet over de loswal. Die kan daardoor zijn functie als evenemententerrein behouden.

Inmiddels zijn ook de voorbereidingen begonnen voor de vervanging van de huidige brug door een volledig nieuwe brug.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice